Najwyższe
stężenie "witaminy B17" można znaleźć w przyrodzie Pestkach
lub nasionach owoców: jabłka, moreli, wiśni, nektaryn,
brzoskwiń,
gruszce, śliwek, Fasoli: bób (Vicia
faba L.), ciecierzyca, soczewica (skiełkowana),
fasola półksiężycowata , mung (skiełkowana), fasola
ozdobna(Phaseolus
coccineus). Orzeszkach: gorzkie migdały,
macadamia (podobne do laskowych), nerkowca Jagodach: niemal wszystkie dzikie
jagody. Jeżyny, aronii, żurawiny
błotnej, dziki bez (Sambucus L. ), malin, truskawek. Nasionach: lnu, sezamu, chia(Salvia
hispanica)- czyli oleiste Trawach: akacja (Acacia Mill.) ,
alfalfa (skiełkowana), wodnych trawach,
sorgo alepejskie (Sorghum halepense (L.) Pers.) , trojeść amerykańska
(Asclepias syriaca), pszenica(trawa). Ziarnach: kasz owsa, jęczmienia,
brązowego ryżu, gryki, kasz,chia, lnu,
prosa, żyta, wyki, pszenicy(jagody).
I innych: pędach bambusa, fuschia
roślin, Sorgo (Sorghum Moench),
dzikiej hortensji, cis drzewa (igieł, świeże liście) (cis jest trujący!
nie
wiem kto takie rzeczy wmawia ludziom!).
Profilaktyka
czyli reguła oparta na doświadczeniu: Według
dr Krebs, są zasady a by przyswoić dzienną dawkę "wit. B17"
którą można uzyskać poprzez jedną z dwóch
następujących wskazówek: Po
pierwsze, zjadaj całą zawartość "wit. B17", czyli owoce w całości
(nasiona włącznie), ale nie jedz większej ilości nasion ponda te
które były w
całym zjedzonym owocu. Przykład:
jeśli jeść dziennie trzy jabłka, nasiona w trzech jabłkach zawierają
wystarczającą ilość "wit. B17". Więc nie będziesz już musiał jeść
dodatkowo pestek z jabłek.
Po
drugie, jedno jądro pestki z brzoskwini lub moreli na ok 4,5 kg masy
ciała
uważa się za więcej niż wystarczająca ilość w profilaktyce raka, choć
dokładna
liczba może się różnić dla osoby z indywidualnym
metabolizmem i nawykami
żywieniowymi. Na
przykład, człowiek o masie 77kg może zużywać 17 jąder pestek moreli lub
brzoskwini na dzień i przyjmować biologicznie rozsądne ilości "wit.
B17".
I
dwie ważne uwagi: Oczywiście, możesz zjadać dużo czegokolwiek. Ale po
zjedzeniu zbyt wielu jąder pestek lub nasion, można spodziewać się
nieprzyjemnych skutków ubocznych. Ta naturalna żywność
powinna być spożywana w
racjonalnych ilościach (nie więcej niż 30 do 35 jąder pestek na dzień). Również
wysokie stężenia "wit. B-17" otrzymywane są przez jedzenie
naturalnych produktów spożywczych w ich surowym lub
kiełkującym stadium. Nie
oznacza to, że umiarkowane gotowanie i inne ingerowanie zniszczy
zawartości
"wit. B-17". Na przykład, Żywność gotowana w temperaturze
wystarczającej do przygotowania tradycyjnej chińskiej kolacji, nie
niszczy
zawartości "wit. B-17".
źródło:
http://www.worldwithoutcancer.org.uk/
Poniżej przedstawiam film
jako dowód na to, jak firmy farmaceutyczne
próbują zataić fakt o leczniczych właściwościach witaminy
B 17, mówiąc różne złe rzeczy by
uchronić się przed utratą wielomilionowych dochodów.
Również
trzy części seminarium G.
Edward Griffina Rak - polityka i nauka
Rak - polityka i nauka część
1
Rak - polityka
i nauka część 2
Rak - polityka
i nauka część 3
ACTIVE
LIFE 2010
Waldemar
Grzelak e-mail:
waldek@intrux.pl tel:. 602 280 630