Witamina
B 17
Witamina
B17 (laetrile) od lat w
medycynie alternatywnej odnosi niewiarygodnie skuteczne
działanie w leczeniu
nowotworów profilaktyce
przeciwko rakowi.
NAUKOWCY
“ODKRYWAJĄ” WITAMINĘ B 17 (LAETRILE)
Grudzień 2000.
Australijskie gazety donoszą,, że naukowcy w Londynie odkryli
“ naturalny
system produkujący cyjanek potasu, wytwarzany przez rośliny”,
którego zadaniem
byłoby lokalizowanie i niszczenie tumorów rakowych u ludzi.
Chociaż badacze
przedstawiają kassawe, jako roślinne źródło cyjanku aktywnie
niszczącego
tumory, to KCN zawarty w kassawie jest dokładnie taki sam jak i ten
znajdujący
się w pestkach moreli, czyli źródle zniesławionej i
zakazanej witaminy B 17
Laetrile.
Nie jest to wcale nowe odkrycie, ale tylko lekko zmodyfikowana wersja
pracy
sławnego biochemika Ernsta Krebsa, który 40 lat wcześniej
zidentyfikował i
wyodrębnił witaminę B 17. Krebs i jego współpracownicy
zaatakowani zostali
wściekle przez AMA ( American Medical Association) i międzynarodowe
kompanie
farmaceutyczne przypuszczalnie dlatego, że jako witamina produkowana z
pestek
moreli B 17 Laetrile nie mogła zostać opatentowana w celu dostarczania
ogromnych profitów dla udziałowców.
I chociaż obecnie owi "szanowani" badacze medyczni w Londynie
przyznają ostatecznie, że B 17 może zostać użyta do niszczenia
rakowatych
narośli, czytelnicy może zechcą przestudiować poniższy raport badawczy,
napisany przez autora w 1994 r. i opublikowany w 1995 r.
Raport część 1
CZY RAK
JEST JEDYNIE CHOROBĄ WYWOŁANĄ NIEDOBOREM WITAMINY?
Pomimo,
że wiele alternatywnych kuracji rakowych odniosło sukces w ostatnich
latach, niewiele było dyskusji na temat możliwych sposobów
zapobiegania, czy
też tłumienia raka w zarodku, zanim jeszcze ma on szanse zaatakować,
ani też
efektywnego kontrolowania go już po ataku. Istnieje również
pytanie dlaczego z
każdym kolejnym rokiem stajemy się coraz to bardziej podatni na
wszelkie
odmiany raka. Czy istnieje bezpośrednia więź pomiędzy łatwymi do
wykrycia i
wciąż narastającymi ilościami chemikaliów i
dodatków w naszej żywności i
zapasach wody, czy też należy winić za ten stan rzeczy usuniecie
pewnych
zasadniczych składników z naszych rafinowanych zachodnich
diet. Faktem jest i
istnieje przytłaczająca ilość dowodów na to, że usunięcie
witaminy B 17 z
naszej diety odegrało jedną z najistotniejszych ról w
zwiększonej podatności na
zachorowanie na raka.
Kilka
dekad wstecz – dwie książki dostarczyły nam istotnych
wskazówek, co do
jednego z możliwych powodów alarmującej zwyżki występowania
wszystkich form
raka. Chociaż adresowane były one do rożnych grup
czytelników, obie te książki
rozpatrywały możliwe powiązania pomiędzy niedoborem witamin i chorobą.
” Świat
bez raka” Edwarda Griffina z Kalifornii przedstawia dowody na
to, że witamina B
17 wydaje się być zdolna do zapobiegania atakom przez wszelkie formy
raka,
podczas gdy druga książka “ Jedz tłusto i chudnij”
doktora Ryszarda
MacKarness’a - proponuje dietę bogatą w tłuszcze dla
zmęczonych próbami utraty
wagi według zasady “listka sałaty”.
Na
początku jest trudno dopatrzyć się związku pomiędzy tymi dwoma, tak
bardzo
różniącymi się tematami, ale związek ten jednak istnieje. Na
swój indywidualny
sposób obydwie książki wskazują na dwie odrębne grupy ludzi
( jedna
wegetariańska i jedna mięsożerna), które nie znają przypadku
raka lub choroby
serca w ogóle, konsumując lokalną żywność w środowiskach, w
których się
urodzili. Jest to krytyczny punkt, gdyż bez stwierdzenia takowego
powiązania
łatwo uznanym badaczom medycyny sprowadzić ludzi na błędne tory,
zważywszy
miliardy dolarów wydawane na badania promocyjne leczenia
promieniowaniem i
chemoterapią.
W latach 50-tych, po
wielu latach badań, znany biochemik
nazwiskiem dr Ernst T.Krebs wyodrębnił nową witaminę, której
nadał liczbę B 17
i nazwę “Laetrile”. W miarę upływu lat tysiące
ludzi przekonało się, że Krebs
ostatecznie odkrył drogę do całkowitej kontroli nad wszelkimi formami
raka czym
wywołał podział na zwolenników i przeciwników
trwający do dzisiaj. Ale w latach
50-tych Ernst Krebs nie miał pojęcia, w jakim to gnieździe szerszeni
ośmielił
się zamieszać.
Nie
będąc w stanie opatentować B 17 ani też zapewnić sobie wyłącznych praw
do
witaminy, międzynarodowa farmakologia przypuściła zmasowany atak
propagandowy o
niespotykanej zjadliwości przeciwko Laetrile, pomimo faktu, że niezbite
dowody
jej skuteczności w kontrolowaniu raka istnieją.
Raport część 2
Raport część 3
Raport część 4
Występowanie "witaminy B 17"
|