SKŁAD SOKU MONAVIE



SOK MONAVIE JEST MIESZANKĄ WIELOOWOCOWĄ 

GDZIE KORONNYM SKŁADNIKIEM JEST BRAZYLIJSKA JAGODA ACAI 


Wśród owoców będących w składzie MonaVie jest ten najważniejszy, jagoda Açai rosnąca naturalnie w jednym tylko miejscu na świecie, w Amazońskiej Dżungli na szczytach ogromnych drzew palmowych.

Od wielu stuleci rdzenni mieszkańcy Amazonii Północnej czcili jagodę Acai jako owoc o cudownych właściwościach i traktowali ją, jako remedium na wszelkie choroby.

Nadzwyczajne korzyści zdrowotne wynikające ze spożywania jagody Acai są stale potwierdzane nowymi badaniami naukowymi. Ze względu na niezrównany poziom przeciwutleniaczy i nadzwyczajną zawartość  składników odżywczych,  jagoga Acai jest powszechnie uważana za jeden z najbardziej wartościowych owoców na świecie.

Jagoda Acai jest jak żaden inny zbadany owoc bogata w różnego rodzaju składniki odżywcze potrzebne dla ludzkiego organizmu;

Przeciwutleniacze, białko, błonnik, polifenole, fitosterole,  kwasy tłuszczowe, aminokwasy, witaminy, minerały
 


Jagoda Acai jest bogatym źródłem  białka oraz niezbędnych witamin i minerałów. Szczególnie cennym składnikiem są polifenole.Jagoda Acai zawiera tuzin różnych  typów polifenoli, wśród których najważniejsze są antocjanidy nadające owocom ich ciemnoczerwony, głęboko niebieski i fioletowy kolor oraz  zapewniające szereg korzyści zdrowotnych potwierdzonych licznymi badaniami.
Zawiera duże ilości błonnika, wysoką ilość niezbędnych dla organizmu aminokwasów, fitosteroli wspomagających kontrolę poziomu cholesterolu w organiźmie i niezbędną dawkę kwasów tłuszczowych. Zawiera bardzo niską ilość cukru.
Ta niezwykła jagoda będąca w  mieszance MonaVie, zawiera najwyższy wskaźnik antyoksydacyjny ORAC o wartości 1027 na każdy gram owocu (a nie na 100 gram). Wynik został potwierdzony przez   Laboratoria Brunswickznane, jako najlepsze  w branży laboratoria badające i oceniające wartość antyoksydantów.  
Jagoda Açai wspomaga trawienie, wspomaga koncentrację, wspomaga system odpornościowy i profilaktykę antynowotworową, wspomaga walkę z chorobami serca, poprawia krążenie i zapobiega miażdżycy, poprawia sprawność seksualną, przeciwdziała tworzeniu się zakrzepów, działa antyalergicznie, zapewnia większą wytrzymałość i dodaje energii, pomaga na sen, hamuje procesy starzenia się organizmu.



Mimo że Jagody Açai zawierają wiele ważnych przeciwutleniaczy, nie tak łatwo jest je wyodrębnić. Świeże Jagody Açai mogą zacząć tracić część swoich właściwości już na 24 godziny po ich zebraniu. Jednakże aby zachować przeciwutleniacze MonaVie stosuje unikalny proces suszenia zamrożonych owoców tuż po ich zebraniu (liofilizacja).
Pod czujnym okiem zespołu nadzorującego, produkty MonaVie wytwarzane są wyłącznie z użyciem wysokiej jakości składników i najnowocześniejszych technologii.

            Uzupełnieniem  soku MonaVie oprócz  Jagody Acai jest jeszcze 18 innych owoców o również                                                                     wspaniałych właściwościach dla naszego organizmu

                    ZBILANSOWANIE      -   znacznie lepsze niż poleganie na jednym składniku.
                    RÓŻNORODNOŚĆ    -   zawsze dostarczy więcej wartości odżywczych.
                    UMIAR                          -   jest zawsze lepszy niż nadmiar.

W sercu mieszanki MonaVie leży filozofia Zbilansowanie – Różnorodność Umiar. Przy setkach owoców i tysiącach substancji odżywczych, MonaVie nie chce podkreślać znaczenia tylko jednego owocu kosztem pozostałych. W swej końcowej fazie produkty MonaVie prezentują unikalną mieszankę znakomitych owoców z całego świata. Wszystkie te owoce razem są w stanie zaoferować znacznie więcej, niż jeden.

Sądzimy, że dodatkowe owoce dobrane do naszej mieszanki będą stanowiły doskonałe uzupełnienie dla naszego klejnotu w koronie –
jagody Açai.


         Poznaj wszystkie owoce dodane do soku MonaVie













 ACTIVE  LIFE 2010   Waldemar Grzelak  e-mail: waldek@intrux.pl    tel:. 602 280 630